Смањите буку на Фацебоок Мессенгер-у: искључите звук, игноришите или блокирајте људе

Који Филм Да Видите?
 

Да ли сте преплављени бројем нити за ћаскање у Фацебоок Мессенгер-у? Осим блокирања контаката, постоје начини за чишћење пријемног сандучета ван контроле.





Фацебоок'с Апликација Мессенгер је драгоцен начин да останете повезани са пријатељима, познаницима, па чак и пословним контактима, али када се не одржава, нечије пријемно сандуче може бити преплављено смећем. Иако је Фацебоок недавно побољшао своју платформу новим алатима, још увек не постоји јасан начин да се неко избрише или одвоји од пријатеља у његовој апликацији за размену порука. Блокирање корисника на Месинџеру је очигледан и најбржи избор, али се такође сматра екстремним и донекле трајним потезом.






Тренутно не постоји једноставан начин да се неко потпуно скине са листе контаката у Месинџеру корисника. За разлику од Фацебоок-ове главне платформе, на Мессенгер-у није доступно дугме за уклањање пријатеља када је кориснику дозвољено да комуницира. Када се особа дода, може да види када је контакт на мрежи. Међутим, доступне су неке опције које ће смањити видљивост нежељених порука у пријемном сандучету Месинџера.



Повезан: Колико је безбедан Фацебоок Мессенгер и како га учинити још сигурнијим

Први ниво одбране од нереда Фацебоок Мессенгер-а је Функција 'Архива' . Ова опција не уклања особу као контакт, али премешта сталну нит порука са њом из пријемног сандучета у фасциклу „Архивирана ћаскања“ којој се касније може приступити. Да бисте то урадили, дуго притисните нит за ћаскање неке особе у пријемном сандучету Месинџера, а затим додирните „Архивирај“. Да бисте преузели архивиране поруке, додирните икону Профил у горњем левом углу странице, а затим додирните „Архивирана ћаскања“. Додиром на нит контакта и слањем поруке ће нит гурнути назад у главно пријемно сандуче, где ће поново моћи да шаљу поруке и видео ћаскање преко Месинџера.






Привремено искључи људе на Фацебоок Мессенгер-у

Ако корисник има различите активне нити групног ћаскања на Мессенгер-у, обавештења могу да пропадну. Искључивање нити ћаскања омогућава особи да притисне паузу у разговорима у апликацији без уклањања разговора из пријемног сандучета или означавања као прочитаног. Да бисте искључили разговор у Мессенгер-у, дуго притисните нит, а затим додирните „Искључи звук“. Изаберите да искључите обавештења о порукама, обавештења о позивима или обоје. Такође се може подесити временско ограничење за искључивање звука.



Тхе Функција 'Занемари' је поуздан метод за визуелну паузу од некога у апликацији. Ова опција је корак изнад искључивања звука и архивирања—она поставља ћаскање са особом или групом у фасциклу Непожељне поште под називом „Захтеви за поруке“. Одавде иду поруке од људи изван непосредне мреже корисника — и то је одлична опција када повремени прекиди у раду Фацебоок Мессенгер-а нису доступни изговор за не одговарање на досадне контакте. Игнорисањем ћаскања ће се искључити обавештења о порукама од контакта, а особа ће остати необавештена да је разговор игнорисан и послат у нежељену пошту. Да бисте то урадили на иПхоне-у, полако превуците прстом налево по нити за ћаскање, а затим додирните „Још“ (икона са три тачке). На Андроид телефону дуго притисните нит да бисте добили мени. Тап 'Занемари.' Да бисте приступили занемареним нитима за ћаскање, додирните икону Профил, затим додирните „Захтеви за поруке“ и идите на картицу „Нежељена пошта“. Одговарањем на нит ће се вратити на листу активних ћаскања.






Када корисник жели да нема контакта са другим корисником у апликацији за размену порука, најекстремнији метод за скраћивање листе контаката корисника и постизање безбедности на Фацебоок Мессенгер-у је блокирање људи. Да бисте то урадили, додирните корисникову нит ћаскања, а затим његову икону профила. Померите се надоле и додирните „Блокирај“. Имајте на уму да блокирање на Мессенгер-у не значи блокирање на главном Фацебоок-у, тако да ако је неко Фацебоок пријатељ, његова активност на Фејсбук и даље ће бити видљиво. Блокирање корисника на Мессенгер-у такође их не блокира у групним ћаскањима или Мессенгер собама. У том случају, можда ће бити потребно напуштање групе тако што ћете додирнути нит групног ћаскања, а затим назив ћаскања. Померите се надоле и додирните „Напусти ћаскање“. Пре него што некога блокирате, најбоље је да будете сигурни да је то заувек. Деблокирање некога на Месинџеру ће захтевати више труда и захтеваће приступ веб претраживачу.



Следећи: Како закључати Фацебоок профил да бисте сакрили приватне информације и заштитили приватност

Извор: Фејсбук 1 , два , 3