Добијајте обавештења о локацијама пријатеља на Гоогле мапама

Који Филм Да Видите?
 
Објављено 27. јула 2022

Поред дељења локације са пријатељима, Гоогле мапе сада дају обавештења када корисник стигне или напусти место. Ево како да га подесите.










Корисници сада могу да добијају обавештења о локацијама својих пријатеља Гугл мапе . Ова функција је одлична за сазнање где су пријатељи када се састајете са њима. Такође може бити одлична безбедносна функција да видите када је њихов пријатељ безбедно стигао кући након ноћног изласка. Или ако се састају са странцем на састанку.



Гоогле је представио сличну функцију још у мају. Корисници би могли да испусте пин и поделе ту локацију са пријатељима. Радило је на сличан начин као и функција дељења локације. Да би бацили чиоду, корисници би изабрали место на мапи и задржали, а затим би изабрали адресу и поделили је са контактом. Био је то згодан алат да се подели где ће бити место састанка. Функција дељења локације отишла је даље од тога.

Повезано: Како видети цене путарине на Гоогле мапама






Ово је додатак функцији дељења локације. Након што корисник подели своју локацију, може да подеси обавештења када се локација те особе промени. Иди на Гоогле апликацију Мапе и изаберите корисника који је поделио своју локацију. Затим изаберите „Додај“ поред „Обавештења“. Одавде, корисник може изабрати да добије обавештење када корисник стигне или напусти одређена места. На врху изаберите локацију. Појавиће се искачући прозор у којем ће се од корисника тражити да сачува обавештење. Затим на дну изаберите да ли желите да будете упозорени када стигну или оду.



Добијајте обавештења када се ажурирана локација пошаље пријатељима

Не само да корисник може да добије локације ажурираних локација својих пријатеља, већ може и да види када се њихова локација шаље другима. Прво се вратите у апликацију. Затим изаберите слику профила и кликните на „Подешавања“. Затим померите надоле до „Обавештења“, а затим „Локација и профил“. Затим изаберите „Гоогле дељење локације (ви).“ Корисници могу да изаберу да буду укључена, искључена или само у апликацији обавештења.






Корисници треба да имају на уму да могу да добијају обавештења само када је неко већ поделио њихову локацију са њима. Након тога, корисник ће добити пусх обавештење од Гугл мапе апликацију и имејл. Они ће такође примати периодичне месечне е-поруке ако дељење локације остане дугорочно. Када корисник жели да престане да дели своју локацију, све што треба да уради је да се врати у апликацију и одабере „Дељење локације“, додирне корисника и изабере „Заустави“. Поред тога, они такође могу да „Затраже“ локацију тог контакта која превише.



Следеће: Како проверити саобраћај у реалном времену на Гоогле мапама

Извор: Гоогле