Гоогле дозвољава корисницима иПхоне-а да бришу историју претраге са само два додира

Који Филм Да Видите?
 

Гоогле жели да задатак брисања историје претраге учини без проблема, посебно када је у питању дневник активности претраге у последњих 15 минута.





Гоогле уводи нову функцију усредсређену на приватност која ће омогућити корисницима да брзо избришу последњих 15 минута своје активности претраге. Гигант за претрагу већ омогућава корисницима да поставе распоред аутоматског брисања за брисање активности на вебу и у апликацијама, што укључује све, од историје веб претраге, као и активности у Гоогле-овом пакету услуга као што су Мапе и Гоогле Плаи, да споменемо само неке.






Тренутно, истоимена апликација за претрагу омогућава корисницима да бирају између интервала аутоматског брисања активности од 3, 18 и 36 месеци. Међутим, апликација такође нуди опцију да ручно избришете податке о активностима кад год желите. Што се тиче конкретног брисања историје претраге, корисници могу или да избришу читав дневник или обришу историју у прилагођеном временском периоду или одређеном дану. Наравно, корисници такође могу изабрати да избришу само одређени скуп података о активностима из историје претраге.



Повезано: Како надопунити резултате Гоогле претраге

Тхе најновији додатак у функције Гоогле претраге које се односе на приватност је могућност брисања историје претраге акумулиране у последњих 15 минута. Нова функција је сада доступна у апликацији Гоогле Сеарцх за иОС, али Гоогле је обећао да ће је пренети и на Андроид апликацију. Међутим. Гоогле није дао прецизан прозор када ће се то догодити, осим нејасног обећања „касније ове године“.






Како избрисати историју претраге у последњих 15 минута?

Да би приступили новом алату за брисање активности претраге, корисници једноставно морају да отворе апликацију Гоогле и додирну икону „Још“ која се појављује у доњем левом углу екрана. На страници „Више“ корисници ће сада видети нову опцију „Избриши последњих 15 мин“ испод картице Историја претраге. Међутим, корисници ће морати да наведу Гоогле налог чију придружену историју претраге желе да избришу. Ово се примењује само за уређаје на којима је пријављено више Гоогле налога. Да би променили Гоогле налог, корисници једноставно морају да изаберу прави из падајућег менија на врху прозора „Још“.



Гоогле такође представља још једну алатку која додаје слој аутентификације пре приступа контролној табли Моје активности. Када је омогућено, од корисника ће се тражити да верификују свој идентитет помоћу акредитива за Гоогле налог. Ова функција ће бити корисна у сценаријима у којима корисници морају да деле свој телефон, таблет или рачунар са другом особом. Међутим, Гоогле упозорава да ће се додатни слој верификације применити само на контролну таблу Моје активности. То значи да ће историја претраге и евиденција активности у другим Гоогле апликацијама и услугама и даље бити доступни другима. Овом додатном слоју аутентификације за заштиту евиденције Моје активности иза слоја лозинке може се приступити из одељка Историја претраге у Гоогле апликација. Гоогле тврди да користи евиденцију активности за приказивање курираног садржаја, који такође укључује огласе.






Следеће: Како локација помаже резултатима Гоогле претраге: предузећа, време, упутства



Извор: Гоогле блог