Гоогле фотографије су лепа апликација за прављење резервних копија за мобилне фотографије и видео записе, али може бити преплављена бескорисним датотекама. Постоје начини да се простор брзо ослободи.
Гоогле Фотографије су одлична апликација за складиштење за мобилне фотографе који воле да документују дневне тренутке, али имају ограничења. Услуга више не нуди неограничено складиштење, тако да ће корисници морати да пронађу начине да ручно ослободе простор за прављење резервних копија медијског садржаја. Људи могу да петљају са подешавањима да би оптимизовали начин на који користе апликацију која боље функционише док је уређај прикључен на извор напајања и стабилну интернет везу.
Неки мобилни телефони аутоматски чувају фотографије и видео записе у максималној резолуцији, али то даје веће величине датотека. Осим ако корисници немају Гоогле Оне налог, све што има резервну копију на Гоогле фотографијама се рачуна у додељених 15 ГБ бесплатног складишног простора. Они који не планирају да штампају слике великих размера можда желе да пређу на ' Стораге Савер ' режим за отпремање. Ово смањује оригинални квалитет слика на 16 мегапиксела, што је довољно за штампање фотографија до 24 к 16 инча. Поред тога, величина видео записа ће бити промењена на 1080п високе резолуције. Ставке ускладиштене у квалитету Стораге Савер и даље ће се рачунати у Гоогле-овом додељеном складишту, али ће то ослободити преко потребан простор за више датотека.
Повезан: Како користити Гоогле фотографије за прављење резервних копија слика и видео записа са телефона
До промените величину отпремања за фотографије и видео записе на рачунару идите на пхотос.гоогле.цом/сеттингс и бирај ' Уштеда простора. ' Ово обезбеђује да будућа отпремања буду ускладиштена у благо смањеном квалитету, али то неће утицати на ставке направљене преко Гоогле Пикел телефона или Пикел 2 или 3 током периода понуде оригиналног квалитета. Корисници могу да користе Апликација Гоогле слике за иПхоне или Андроид телефоне да извршите промену тако што ћете се пријавити на свој Гоогле налог и додирнути икону профила налога у горњем десном углу екрана. Изабери ' Подешавања фотографија ' онда ' Прављење резервних копија и синхронизација. ' Затим изаберите ' Величина за отпремање ' и изабрати ' Уштеда простора. '
Компресујте слике и уклоните непотребна отпремања са Гоогле фотографија
Корисници ће можда желети да поврате простор за складиштење компримовањем већ направљених резервних копија датотека до квалитета уштеде складишта. Ово ће утицати на сваку фотографију и видео са резервном копијом и не може се опозвати. Као што је раније поменуто, то неће утицати на датотеке направљене преко Гоогле Пикел телефона или Пикел 2 или 3 током периода понуде оригиналног квалитета. Поред тога, ово подешавање се неће појавити у менију ако нема сачуваних фотографија у оригиналном квалитету. Пре него што почнете, преузмите било који слике и видео записи високог квалитета које треба сачувати у пуној резолуцији на рачунару и поново их отпремити на Гоогле диск ради безбедности. Када завршите, идите на пхотос.гоогле.цом/сеттингс и кликните ' Опорави складиштење .' Хит ' Цомпресс ' на искачућем прозору и будите спремни да процес треба времена да се заврши.
Чишћење библиотеке Гоогле фотографија уклањањем великих фотографија и видео датотека, снимака екрана, замућених слика и неподржаних видео записа је одлична опција која ослобађа простор у апликацији. Иако може бити потребно много труда и времена да се заврши, то омогућава кориснику да оптимизује свој налог без угрожавања квалитета својих отпремања. Тхе ' Управљајте складиштем ' алатка — где људи могу да прегледају и бришу ове непотребне отпремања — само је једна од многих сјајних функција Гоогле слика. Он ће проценити колико је простора за складиштење преостало на основу тога колико често корисник прави резервну копију садржаја на свом Гоогле налогу. На рачунару идите на пхотос.гоогле.цом/куотаманагемент . Испод ' Прегледајте и избришите, ' додирните сваку картицу да бисте прегледали и изабрали ставке које се могу уклонити. Кликните на квачицу поред датотеке да бисте је изабрали за брисање или ' Изабери све ' да изаберете све датотеке. Ако нисте сигурни, прво преузмите ставке на рачунар пре него што кликнете ' Пошаљи у ђубре ' у горњем десном углу екрана.
Исто важи и за уклањање ових нежељених датотека путем мобилне апликације. Додирните икону профила налога у горњем десном углу екрана, притисните ' Подешавања фотографија ,' затим изаберите ' Прављење резервних копија и синхронизација .' Да бисте управљали налогом Гоогле слика, додирните ' Управљајте складиштем. ' Прођите кроз све испод ' Прегледајте и избришите ' тако што ћете додирнути сваку датотеку за преглед. Изабери ' Изаберите ' и означите радио дугме поред датотека које желите да избришете или ' Изаберите све да бисте све избрисали. Затим додирните икону смећа, а затим ' Избриши ' на искачућем прозору. Једном назад у Гоогле На страници „Управљање складиштем фотографија“ појавиће се порука која показује колико је простора ослобођено недавним брисањем.
Следеће: Борите се са заостајањем Андроид телефона? Како ослободити простор