Како сакрити активни статус (зелена тачка) на Фејсбуку да бисте зауставили досадне поруке

Који Филм Да Видите?
 

Корисници Фејсбука уморни од примања досадних порука од својих пријатеља могу да ограниче нежељену комуникацију скривањем свог статуса „Активан“.





Фејсбук корисници уморни од примања досадних порука од својих пријатеља могу да ограниче нежељену комуникацију на платформи тако што ће сакрити свој статус „Активан“. Као и већина платформи за размену тренутних порука, Фацебоок такође обавештава кориснике када су њихови пријатељи онлајн тако што приказује зелену тачку поред слике профила. Нажалост, ово обично изазива бујицу нежељених порука од свих врста људи. Међутим, корисници могу ручно да искључе зелену тачку ради побољшане приватности и мира.






Када је неко ван мреже, Фацебоок приказује празан сиви круг поред аватара профила. Корисници који ручно искључе функцију ћаскања ће такође аутоматски имати празан сиви круг поред имена, што би требало да смањи број бесмислених порука од других корисника. Процес је прилично једноставан и може се обавити на вебу и Андроид и иОС апликације .



Повезано: Како престати да вас Фацебоок идентификује тако што ћете онемогућити препознавање лица

Да бисте искључили статус „Активан“ на Фејсбук веб локацију, пријавите се и кликните на симбол месинџера у горњем десном углу. Затим кликните на дугме менија са три тачке поред 'Мессенгер' у падајућем менију и изаберите „Искључи активни статус.“ Фацебоок ће сада понудити опцију да искључи ову функцију за све кориснике или само за одабране контакте. Користите радио дугмад да извршите избор и кликните 'У РЕДУ' у доњем десном углу искачућег менија да бисте сачували жељене поставке.






Искључите 'Активан статус' у Фацебоок апликацији

Да бисте искључили Активан статус на мобилној апликацији Фацебоок, додирните мени хамбургера (три паралелне линије) у горњем десном углу на Андроид-у или доњем десном углу на иОС-у. На следећем екрану, скролујте до дна, проширите „Подешавања и приватност“ опцију и изаберите „Подешавања.“ Сада, изаберите ' Активан статус ' под „Публика и видљивост“ одељак .' На иОС-у, опција ће бити доступна под 'Приватност' пододељак. У оба случаја, на следећој страници, корисници ће морати да искључе прекидач поред „Прикажи када си активан.“ Фацебоок ће тражити потврду, па додирните 'Искључити' да потврди одлуку.



Вреди напоменути да корисници који искључе свој активни статус на једном уређају могу и даље изгледати као активни или недавно активни (сиви полумесец) ако су користећи Фацебоок или Мессенгер на другим уређајима. Да би били потпуно офлајн, корисници ће морати да искључе свој Активан статус на свим уређајима на којима користе Фацебоок или Мессенгер. Када се то уради, они ће се појавити као „ван мреже“. Фејсбук пријатељи.






Следећи: Како избрисати Фацебоок фотографије на Андроиду, иОС-у и десктопу



Извор: Фејсбук