Како привремено деактивирати Снапцхат и колико дуго морате да га поново активирате

Који Филм Да Видите?
 

Брисање Снапцхат налога је довољно једноставно, али привремено деактивирање може бити прикладнија опција. Ево шта треба да знате.





Уместо брисања а Снапцхат у потпуности, корисници могу једноставно да деактивирају свој налог. Међутим, овде треба бити свестан неких тачака, укључујући како функционише процес деактивације (и брисања) Снапцхата. Такође постоји питање колико дуго корисник мора да поново активира свој Снапцхат налог пре него што он нестане заувек.






Снапцхат је остао веома популарна платформа током година, и то упркос повећаној конкуренцији у простору друштвених медија. Док друге „велике друштвене мреже” имају тенденцију да нуде различите карактеристике и служе различитим сврхама, неке од тих празнина се затварају. Најочигледнији пример овога су Снапцхат Сториес. Док су Снапцхат приче некада биле оригинална идеја, од тада су копиране и реплициране на Инстаграму, Фацебооку, ВхатсАпп-у, па чак и Твиттеру неко време.



Повезан: Како зауставити случајне људе да вас додају на Снапцхат

Било да се ради о испробавању неке од ових конкурентских функција или само да се одморе од Снапцхата, корисници могу прилично лако деактивирати њихов Снапцхат налог на привременој основи. У ствари, деактивација налога се не разликује од брисања налога у очима Снапцхата, при чему је процес деактивације први корак ка брисању налога. Да би стварно ставио Снапцхат налог у деактивирано стање, корисник ће морати да се пријави на Снапцхат веб портал са својим уобичајеним корисничким именом (или е-поштом) и лозинком. Када се једном пријави, корисник ће имати опцију да избрише свој налог. Иако то звучи супер трајно, није.






Како функционише деактивација и брисање (и колико дуго имате)

Без обзира да ли желите да привремено деактивирате или трајно избришете налог, први корак је да означите налог за брисање користећи горе наведене кораке. Када завршите, налог ће аутоматски ући у деактивиран статус. Током овог периода, налог не може да комуницира са другим корисницима на платформи. Период деактивације остаје на снази 30 дана, а када тај период истекне, налог се брише. Укратко, свако ко привремено деактивира Снапцхат налог може га оставити деактивираним највише 30 дана. Када истекне тих 30 дана, немогуће је поново добити приступ налогу.



Када спреман да се поново врати у свет Снапцхата , процес је прилично једноставан и не захтева чак ни веб портал. Уместо тога, једноставно се поново пријавите у апликацију Снапцхат и то је то. Снапцхат напомиње да може проћи до 24 сата пре него што се налог пребаци из деактивираног у поново активиран, тако да корисници можда неће желети да га напусте до последњег дана да поново активирају налог. И за разлику од деактивирања, адреса е-поште се не може користити за поновно пријављивање у апликацију и поновно активирање налога. Другим речима, мораћете да користите стварно Снапцхат корисничко име заједно са лозинком, тако да би можда било вредно забележити шта су пре него што деактивирате налог.






И то је све. Снапцхат напомиње да је 'може задржати неке личне податке' за избрисане налоге, али све су то ситнице. Како Снапцхат објашњава, „На пример, задржаћемо информације о свим куповинама које сте можда обавили преко Снапцхата и када сте прихватили наше Услове коришћења услуге и Политику приватности.“ Правни услови су сачувани, али све ваше фотографије, пријатељи и други лични подаци се бришу заједно са вашим налогом. Због тога је добра идеја да направите резервну копију Снапцхат фотографија/видео снимака у другој апликацији (као што су Гоогле фотографије или иЦлоуд фотографије) како бисте били сигурни да и даље можете да им приступите чак и када Снапцхат рачун је мртав и нестао.



Следеће: Шта се дешава са вашим сећањима када избришете Снапцхат?

Извор: Снапцхат