Како искључити АирДроп на иПхоне-у

Који Филм Да Видите?
 

иПхоне корисници могу слати фотографије, документе и друге датотеке са другим Аппле уређаје који користе АирДроп алат, али када се не користи то је најбоље искључена.





Док Аппле'с АирДроп је корисна алатка, неће сви корисници желети да њихов иПхоне буде укључен све време. АирДроп омогућава корисницима да деле фотографије, документе и друге датотеке између Аппле уређаја који су у непосредној близини један од другог. Ради са иПхоне, иПад, иПод Тоуцхес и Мац рачунарима.






Да бисте пренели датотеку помоћу АирДроп-а, два корисника морају да буду близу један другом са укљученим Ви-Фи и Блуетоотх-ом и личне жаришне тачке искључене . Пошиљалац само треба да додирне икону за дељење на датотеци, додирне дугме АирДроп, а затим или усмери свој иПхоне 11 или 12 на други од два модела или да изабере контакт или оближњи уређај. Особа која прими датотеку ће требати њихов АирДроп сет за примање само од контаката, у ком случају ће пошиљалац морати да буде у својим контактима или од свих. Када не користите АирДроп, вреди га поставити на трећи и последњи режим Рецеивинг Офф јер то може помоћи да се уштеди век батерије уређаја и заштити безбедност уређаја.



Повезано: Шта је закључавање за активирање иПхоне-а и како га користити

Као што аппле објашњава , постоје два начина да то урадите на иПхоне-у. Први је да одете у Подешавања, а затим тапнете на Опште. Овде ће корисници пронаћи опцију АирДроп и, када је додирну, могу изабрати да је подесе на Искључено примање (или неко од других подешавања). Алтернативно, корисници могу да промене подешавања преко Контролног центра на свом уређају. Овоме се приступа или превлачењем надоле из горњег десног угла на неким уређајима или нагоре од дна екрана на другим. Корисници би тада требало да додирну и задрже картицу мрежних подешавања, а затим да додирну икону АирДроп када се отвори. Једном овде, корисници могу да подесе АирДроп на Рецеивинг Офф или неку од других опција.






АирДроп подешавања и савети

Важно је знати да свако са Аппле уређајем може послати датотеку било коме у близини чији је АирДроп подешен на Сви. Из тог разлога, корисници иПхоне-а треба да воде рачуна о томе које примљене датотеке одлуче да прихвате ако не знају ко их је послао. Коришћење подешавања Само контакти или Искључено примање елиминише ризик од слања нежељених датотека од странаца. Током година било је широко распрострањених извештаја да су људи примали сексуално експлицитне слике или на други начин нежељене датотеке корисницима док користите јавни превоз , који може да се осећа не само наметљиво већ и претећи због близине унутар које се пошиљаоци морају налазити.



Аппле такође напомиње да ако корисник не може да промени своју АирДроп поставку са Рецеивинг Офф, онда је то вероватно због ограничења дигиталног благостања екрана на њиховом иПхоне-у. Да би се ово заобишло, корисници би требало да се крећу до Подешавања > Време екрана > Ограничења садржаја и приватности, додирните Дозвољене апликације, а затим укључите АирДроп.






Више: Најбоље унапред инсталиране иПхоне апликације које никада не користите



Извор: Аппле