Како искључити „Пронађи ме“ на иПхоне-у пре продаје или надоградње

Који Филм Да Видите?
 

Пре него што предају стари иПхоне, Аппле препоручује да корисници искључе функцију „Пронађи ме“ како би избегли откривање локације новог власника.





Пре продаје, трговине или поклањања иПхоне-а, иПад-а или било ког другог Аппле уређаја, препоручује се да корисници искључе функцију „Пронађи ме“. Финд Ми је апликација за праћење локације која проналази иПхоне особе или било који други Аппле уређај особе ако се изгуби или украде. Иста функционалност која помаже кориснику да лоцира изгубљени уређај, међутим, може представљати безбедносни ризик за новог власника уређаја уколико се он проследи даље.






Финд Ми је први пут представљен на Светској конференцији за програмере 2019. године. Састоји се од две претходне Аппле функције, Финд Ми Фриендс и Финд Ми иПхоне, с тим што су две комбиноване како би било лако пратити уређаје и пријатеље са једне место. Услуга је еволуирала и постала више од пуког праћења локације.



Повезано: Аппле-ов шеф обезбеђења оптужен за подмићивање шерифове канцеларије са 200 иПад-а

Финд Ми могу да пронађу иПхоне-е, иПад-е, Аппле сатове, Мац-ове, па чак и АирПод-ове који недостају. Локација уређаја корисника - и уређаја њихових рођака ако је подељено Породично дељење - може се видети на мапи, а функција Финд Ми се може користити за покретање звука који се пушта са уређаја како би се тачно утврдило када је у близини. Ако је батерија уређаја празна, последња позната локација може бити означена на мапи, а мрежа Пронађи моју такође може помоћи у лоцирању уређаја преношењем светионика преко туђих Аппле уређаја. Ако је потребно, уређаји могу бити означени као изгубљени, са приказаном поруком и бројем контакта за оне који их пронађу или бити постављени тако да се сви подаци бришу ако су непоправљиви. Људи могу да користе Финд Ми да би делили своју локацију и слали обавештења пријатељима када стигну или такође напусте одређену локацију. Током свега овога, подаци и локација власника остају приватни.






Искључивање Аппле-овог „Пронађи ме“

Аппле препоручује искључивање функције Пронађи ме пре него што иПхоне поклањате из безбедносних разлога. Када је функција Пронађи моје искључена, иПхоне се уклања са листе уређаја у услузи Пронађи ме. Ово елиминише могућност да локација новог власника буде изложена претходном власнику. Такође искључује закључавање активације, што спречава друге људе да користе изгубљени иПхоне.



Да бисте искључили Финд Ми на иПхонеима са иОС 12 или старијом верзијом, идите на „Сеттингс“ (Поставке), тапните на корисничко име, додирните „иЦлоуд“, а затим „искључите Финд Ми иПхоне“ (Пронађи мој иПхоне). Када се унесе лозинка за Аппле ИД, корисник може да искључи функцију Финд Ми. Ако иПхоне користи иОС 13 или новији, идите на „Подешавања“, додирните име корисника, пронађите „Пронађи ме“, а затим додирните „искључи Пронађи мој иПхоне“. Опет, за завршетак поступка биће потребна корисничка лозинка за Аппле ИД.






Извор: Аппле , Аппле