Објашњење различитих опција приватности локације за Снапцхат-ову функцију Снап Мап, укључујући Гхост Моде и како то лако омогућити.
У тренутном свету у којем већина људи свуда са собом носи паметне телефоне са омогућеним ГПС-ом, умирујуће је открити да Снапцхат нуди Гхост Моде, функцију која својим корисницима осигурава додатни ниво приватности. Многи корисници популарне апликације за друштвене медије можда нису свесни функције Снап Мап и ризика који она може створити за оне који не надгледају своја подешавања приватности.
Снап Мап је представљен 2017. године као средство за поделите Снапс широм света кроз „Нашу причу“. Додатна функција ове функције омогућава корисницима да поделе локацију са пријатељима у реалном времену када користе апликацију. Њихови Битмоји се појављују на мапи која омогућава другима да гледају њихове снимке, приче, пријатеље и места - шта год да је уживо и доступно у датом тренутку.
Иако Снап Мап нуди нове и креативне начине за повезивање и комуникацију пријатеља, постоји ризик који постоји у дељењу локације ако корисник није свестан својих подешавања приватности. На пример, ако корисник постави подешавања да их дели са свима, његова локација је на Снап Мап означена свима који наиђу на његово име, Битмоји, причу итд. То може бити пријатељ, пријатељ пријатеља или потпуни странац. Срећом, Снапцхат је од самог почетка препознао ову потенцијалну претњу и нуди неколико опција приватности како би своје корисничке локације задржао као приватне, колико желе, а најнеухватљивији је Дух мод .
Како омогућити режим духова за додатну приватност
Снапцхат корисници могу вриштати при помисли на њихов тачан локација се дели широм света , и то сви могу да виде у овом тренутку. Међутим, постоји брз, једноставан начин да се свима привуку они који цене њихову приватност (или у најмању руку право да је контролишу). Гхост Моде је режим потпуне приватности који чини ваше присуство на Снап Мап само вама видљивим. Нико други не може да види где сте, чак ни ваши Снапцхат пријатељи.
Да бисте омогућили ову функцију, додирните Битмоји у горњем левом углу екрана камере и померите се надоле до Снап Мап. Затим додирните икону зупчаника у горњем десном углу да бисте отворили подешавања. На крају, укључите Гхост Моде. Када одлучите да омогућите Гхост Моде, приметићете да се појављује прозор са разним опцијама тајмера, укључујући три сата, двадесет четири сата или „док се не искључи“. Тајмер вам омогућава да одаберете колико дуго желите да се држите ван мреже, било да се ради само о томе да одстојите неколико сати или да нестанете у догледној будућности.
Постоје опуштенија подешавања приватности која су такође доступна испод Гхост Моде у прозору Снап Мап поставки. Корисници могу да одлуче да деле са свим својим Снапцхат пријатељима - то укључује све додатне пријатеље додате у будућности, али не и људе који су вас додали као пријатеља које нисте вратили. Друга доступна опција је дељење са пријатељима, али уз изузетке. У овом режиму можете одабрати одређене Снапцхат пријатеље да бисте их искључили из виђења ваше локације. Последња опција је одабир одређених пријатеља. У овом режиму само ће пријатељи које изричито изаберете моћи да виде вашу локацију. Као резултат, постоји пуно начина да Снапцхат другима открије само оно што желите да апликација за паметни телефон открије.
Извор: Снапцхат