Корисници Фацебоок-а могу трајно да преузимају поруке које нису хтели да пошаљу из разговора у Месинџеру, али постоје ограничења за ову функцију.
Сваки Фејсбук корисник је вероватно морао да прође кроз ужас ненамерног слања поруке Мессенгер контакту која је била намењена неком другом, због чега је добра ствар што компанија дозвољава опцију да врати погрешне разговоре и елиминише их из видокруга једног или све стране укључене у разговор. Уместо да морају у потпуности да онемогуће Фацебоок Мессенгер из срамоте, корисници могу да сачувају лице на мрежи, уз неколико прихватљивих упозорења.
Тхе 'поништи слање' опција је доступна за коришћење преко Фацебоок Мессенгер картице у оквиру главне платформе преко десктоп апликације. Такође му се може приступити преко мессенгер.цом, као и преко Мессенгер-ових мобилних апликација на иОС-у и Андроид-у. Када порука у нити Фацебоок ћаскања није послата, обавештење које објављује да особа није послала поруку ће заменити избрисани облачић за ћаскање. Људи укључени у конверзацију ће и даље видети ове сада одсутне поруке забележене у историји ћаскања, али неће моћи да прочитају оригиналну поруку осим ако је случајно нису прочитали пре брисања. Ово се разликује од режима нестајања Фацебоок Мессенгер-а, који омогућава корисницима да комуницирају без архивирања порука у историји ћаскања док је функција активна.
Повезан: Како слати ВхатсАпп поруке на рачунару
Према ТецхЦрунцх , могућност опозива слања порука је доступна од 2018. године, али тада су корисници имали само десет минута након што је порука испоручена да је преузму назад; након тога је постао трајно забележен. Сада, корисници могу или трајно „Опозови слање за све“ и уклоните поруке од свачијег погледа, или једноставно сакријте поруке које више не желе да виде тако што ћете изабрати „Поништи слање за Вас“. Да бисте то урадили на веб претраживачу на десктопу, идите на фацебоок.цом, кликните на икону Мессенгер у горњем десном углу странице и изаберите разговор. Алтернативно, идите директно на мессенгер.цом и отворите нит разговора. Кликните на икону са три тачке поред облачића са поруком да бисте избрисали и изабрали „Поништи слање.“ Изабери између „Опозови слање за све“ или „Поништи слање за вас.“ Када је избор направљен, кликните на „Поништи слање.“
Опозовите слање поруке или је једноставно уклоните из приказа
Корисници такође могу покренути апликацију Мессенгер на својим мобилним телефонима и отворити нит за ћаскање из које желе да избришу поруке. Пронађите облачић са текстом који желите да уклоните, и дуго притисните на њега док се не појаве опције. Корисници Андроид-а могу да додирну 'поништи слање' и бирајте између „Опозови слање за све“ или „Поништи слање за вас.“ Власници иПхоне-а треба да погоде 'Више' пре избора 'Опозови слање' онда „Опозови слање за све“ или „Поништи слање за вас.“
За неке кориснике Фејсбука незнање може бити апсолутно блаженство. Уместо да морам блокирати некога на Мессенгер-у , људи могу да користе „Поништи слање за тебе“ опцију и заборавите да су икада послали поруку некоме, а да притом не морају узети изјаву назад и могућност другог корисника Фејсбука да и даље види поруку. Имајте на уму да иако Фацебоок Мессенгер је у суштини безбедан , избрисана ћаскања и даље могу бити укључена у извештаје када корисник или неко у ћаскању преузме копију својих Фацебоок података. Рећи ће да поруке нису послате у ћаскању, а не оно што су поруке првобитно писале. Поред тога, могуће је и друго Фејсбук корисници су можда већ видели или проследили поруку пре него што је избрисана.
Следећи: Како пронаћи рођендане пријатеља на Фацебооку (иПхоне, Андроид и рачунар)
Извор: Фејсбук , ТецхЦрунцх